Söderbykattens

Sibiriska katter & Neva Masquerade

Välkommen till mig och mina katter.

Denna katt heter S*Söderbykattens Gullviva och kallas för Esmie.


 

Jag heter Siv Sjögren och bor i Västerhaninge ca 5 mil söder om Stockholm.

Jag har haft både raskatter och huskatter. Min första raskatt var en Balines som jag köpte 1992, och samma år skaffade jag mitt stamnamn S*Söderbykattens. Dessutom har jag också haft Javanes eller som den idag heter Oriental Longhair. 

Plötsligt upptäcker man att åren gått fort och mina Javaneser började bli gamla och skruttiga. Min dåvarande kattklubb SpeedCat arrangerade en kattutställninng och det var där jag första gången såg en Sibirisk katt. Jag föll pladask!  Där på stående fot bestämde jag mig för att det ska bli en ny katt och det blir en "SIBBE". Sagt och gjort, under sommaren 2006 åker jag till Tjeckien 4 gånger och hittar där 3 st underbara kattungar som jag importerar hit till Sverige. 

Dessa 3 kattungar är grunden för min uppfödning av Sibirisk katt, sedan kom också Neva Masquerade in i mitt liv som är en syskonras till den Sibiriska katten.

Jag har ungefär en till två kular per år, och är därmed ingen storuppfödare i den bemärkelsen, några sådana ambitioner har jag inte.

Är medlem och sitter i styrelsen i Sigenringen som är en rasring för just Sibiriska katter och Neva Masquerade katter och Östkatten som är en Sverak ansluten kattklubb. 

Har du några frågor om katt speciellt Sibirisk katt och Neva Masquerade är du alltid välkommen att kontakta mig.

 

 

                                                             SIV